Powered By Blogger

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

                                               Η μητέρα φύση έδινε και δίνει στον άνθρωπο ότι χρειάζεται για να ζήσει. Αέρα ν’ αναπνεύσει, νερό να πιεί, τροφή να τραφεί και θεραπευτικές ουσίες που με την κατάλληλη γνώση θεραπεύουν.
Με την Βιομηχανική Επανάσταση και την καθιέρωση χημικών φαρμάκων αυτή η γνώση περιορίστηκε πολύ. Ο άνθρωπος σχεδόν ξέχασε πως θεραπευόταν χιλιάδες χρόνια πριν. Στις μέρες μας υπάρχει μία αναβίωση της γνώσης αυτής. Ο σύγχρονος άνθρωπος επιθυμεί να ξαναέρθει σε επαφή με τη μητερα φύση. Να ανακαλύψει ξανά την χαμένη γνώση και να επιφέρει μία ισορροπία μεταξύ φύσης και πολιτισμού, παράδοσης και τεχνολογίας, ομοιοπαθητικής και σύγχρονης ιατρικής επωφελούμενος τα μέγιστα.
Αρχίζει να καταλαβαίνει ότι σεβόμενος τη φύση, σέβεται τον εαυτό του 



Δε γνωρίζουμε ακριβώς πότε ανακάλυψε ο άνθρωπος τις θεραπευτικές ιδιότητες του ιαματικού νερού. Οι πρώτες μαρτυρίες ανάγονται γύρω στο 2000 π.Χ. στη Βαβυλώνια. Η λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Βαβυλώνιοι για να ευνοήσουν το γιατρό σήμαινε: “Αυτός που γνωρίζει πολύ καλά το νερό”. Αλλά και στην Ελληνική μυθολογία υπάρχουν πολλές αναφορές στις θεραπευτικές-θαυματουργικές ιδιότητες πολλών πηγών.
Τον 5ο αιώνα π.Χ. ιδρύονται τα πρώτα Ασκληπιεία που συνήθως κτιζόταν κοντά σε Ιαματικές Πηγές. Ο Ηρόδοτος ήταν ο πρώτος που παρατήρησε και κατέγραψε τη θεραπευτική επίδραση του θερμομεταλικού νερού στον άνθρωπο και συνιστούσε θεραπεία για συνεχείς μέρες και σε ορισμένες εποχές του χρόνου. Ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος γιατρός που ασχολήθηκε επιστημονικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες του Ιαματικού νερού. Κατηγοριοποίησε τις πηγές και κατέγραψε τις ασθένειες στις οποίες έχουν ευεργετική επίδραση.
Στους ρωμαϊκούς χρόνους πολλοί επιφανείς γιατροί όπως ο Ηρόφιλος, ο Ασκληπιάδης, ο Αγαθινός, ο Γαληνός, ο Παύλος, ο Αιγινήτης κ.α. ασχολήθηκαν με τη θεραπευτική ιδιότητα του Ιαματικού νερού για να συνεχιστεί και στο Βυζάντιο η θεραπεία μέσω αυτού.


 Το πολύ καλό Ιαματικό νερό, το σύγχρονο Υδροθεραπευτήριο και τα άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρικό, λουτρονομικό και τεχνικό προσωπικό εγγυώνται το καλό αποτέλεσμα: Θεραπεία χωρίς παρενέργειες, με φυσικό τρόπο, ο τέλειος συνδυασμός της αρχαίας γνώσης με την σύγχρονη τεχνολογία. Υγεία και ευεξία με φυσικό τρόπο.


ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ''ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ''
Είναι ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο Ιταλικής και Γερμανικής Τεχνολογίας οπού λειτουργεί από το 2007 με αρκετή επισκεψιμότητα ατόμων από όλο τον κόσμο. Βασικό πλεονέκτημα των Λουτρών αυτών είναι η μοναδική σύσταση του ιαματικού νερού που αναβλύζει από τα βάθη της γης, και είναι στο μεγαλύτερό του ποσοστό υδροθειοχλωριονατριούχο.
Παθήσεις για τις οποίες ενδείκνυται το Ιαματικό νερό.
Άσθμα: Αλλεργικό, βρογχικό
Χ.Α.Π: Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.
Αλλεργική ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, οσφυαλγία, δισκοπάθεια, εκφυλιστική σπονδυλοαρθροπάθεια, αυχενικό σύνδρομο, ποικιλίες δερματικές παθήσεις(ψωρίαση με εμφανέστατα αποτελέσματα). Η Λασποθεραπεία είναι και αυτή μια θεραπεία που γίνετε όμως εκτός θεραπευτηρίου. Σε έναν οργανωμένο χώρο δίπλα στην πηγή που αναβλύζει το νερό και είναι δωρεάν.

 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Το Υδροθεραπευτήριο Λουτρά Κυλλήνης βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 80 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Ακολουθώντας της Εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών-Πύργου στο 280 χιλιόμετρο περίπου συναντάμε τον κόμβο της Γαστούνης. Δεξιά σε ευθεία 14 χιλιομέτρων βρίσκονται τα Λουτρά. Με λεωφορείο του ΚΤΕΛ (από τον Κηφισό) και σταθμό το ΚΤΕΛ Γαστούνης.
Στην περιοχή λειτουργούν μεγάλα υπερπολυτελή ξενοδοχεία 5*, μικρότερα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping που σίγουρα κάποιο θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Τα περισσότερα από αυτά μεταφέρουν τους λουόμενους τους με δικά τους μέσα.
Το Υδροθεραπευτήριο Λουτρών Κυλλήνης ανήκει στο OLYMPIA RIVIERA RESORT της GRECOTEL με έλεγχο του ΕΟΤ(τουριστικά ακίνητα). Μερικοί ασφαλιστικοί φορείς καλύπτουν(έως σήμερα) μέρος των εξόδων σας. Επικοινωνήστε με τον δικό σας φορέα. Λειτουργούν κάθε χρόνο από 10 Ιουνίου έως 10 Οκτωβρίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας 26230 64400 τηλεφωνικό κέντρο και 26230 96264 τηλέφωνο Υδροθεραπευτηρίου.
Γιατρός καλύπτει καθημερινά, τις ώρες λειτουργίας, τα Λουτρά. Υπάρχει νοσοκομειακή κάλυψη για όποιον χρειαστεί οτιδήποτε. Αγροτικό Ιατρείο Βαρθολομιού, Κέντρο Υγείας Γαστούνης και τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία του Νομού, της Αμαλιάδας ή του Πύργου αντίστοιχα που διαθέτει και μονάδα Τεχνητού Νεφρού



ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Η περιοχή εκτός από τον υπέροχο φυσικό περιβάλλον(οι επισκέπτες λένε ότι είναι ευλογημένος τόπος) έχει και πολλά αξιοθέατα. Σε κοντινή απόσταση(4 χιλ) βρίσκεται το Κάστρο Χλεμούτσι, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και καλοδιατηρημένα Φράγκικα κάστρα της Ελλάδας.












Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τα Λουτρά, βρίσκεται το λιμάνι της Κυλλήνης. Με πλοία που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια στα Νησιά της Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς. Ακόμα μπορείτε να επισκεφτείτε την Αρχαία Ηλίδα με το θέατρο και το καινούργιο της μουσείο.
Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων βρίσκεται το λιμάνι του Κατάκολου με μεγάλη επισκεψιμότητα κρουαζιερόπλοιων. Μα πάνω από όλα έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε την κοιτίδα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, την Αρχαία Ολυμπία. Επιπρόσθετα θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο μουσείο και να θαυμάσετε τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τον Ερμή του Πραξιτέλη να κατέχει θέση ανάμεσά τους.
Και επειδή θα έχετε αρκετά ελεύθερο χρόνο, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου